Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2014 19:01 - Президент или исторически прецедент !
Автор: orlivanov Категория: Политика   
Прочетен: 1497 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Според излязлото проучване на “Галъп”, България е втората страна в класацията на 12-те страни, които най-силно мразят Правителствата си. Тук опираме до въпроса, само правителствата си или самата система и начин на управление, както и на самите фигури в управлението, включително и на държавния глава. Според мен, това са всички онези хора,кои-то участват пряко в държавното управление, Народно събрание, Президентство и Министерски съвет. Но, да обърнем вниманието си на нашият Президент от “Дондуков”2 !

   Що за човек е нашият Президент, едно постоянно хилещо се и плезещо се, незнайно защо човече ? Постоянно сричащ и четящ речите и изказванията си използващ много мимики и жестове и не винаги готов да коментира въпроси от различните области на живота.

     Ето и някои от гафовете и изцепките на нашият Президент :

 

-          Още с първото си обръщение към нацията, Плевнелиев обърка представата ни за нашата природа на фона на картини от курорта Аспен, Калифорния.

-          Подаръкът за папата е първият гаф на Плевнелиев – лъжата с двуме-тровото ГМО яйце, което не можа да влезе в приемното помещение и което цели две години бе сглобявано от 15 бижутери.

-          Не може да бъркаш посещението на Чешка делегация с Полска и да говориш за Чехословакия.

-          Липсата на визия  е основната слабост на Президента, той няма визия за бъдещето, а се ограничава в рамките на едно Правителство, от това, от което е в пълна зависимост.

-          Лъжата на Плевнелиев за плакатите и присъствието му на митинга на 10 Ноември 1989г., предизвикаха бурни дебати и възмущение у нас.

-          Езиковата грешка на Плевнелиев, “ЩастлиФТ” се превърна в хит в интернет мрежата и медиите, а митът,че България е била”част от Съ-ветския съюз” озадачи дори “Уолстрийт джърнъл” !

-          Да не говорим за знанията му по география и как поздрави проф. Пим-пирев, като първият човек стъпил на Южния полюс.Ами за речта му пред българските емигранти в любимата му Америка, когато заяви:” Моите пътувания ще бъдат вече предимно на Запад…”,което възмути и хората, които не са фенове на Русия.

-          Да не говорим за словото му на 3-ти Март, когато отдавайки почитта си към възрожденци,революционери и опълченци не спомена дори името Русия, един акт отъждествяващ се като груба политическа провокация.

-          Пътувайки до Афганистан на борда на американски самолет, нашият Президент и Главнокомандващ БА, доказа и показа, кой точно се раз-порежда в България.Голям дипломатически провал,който никой евро-пейски или световен държавник не би си позволил.А още по-лошо е когато един Главнокомандващ армия не знае да марширува, не познава военните команди и се върти като пумпал.

-          Ами участието му във вечерята-ифтар в хотел в Пловдив ? И това,че е благодарил на турския вицепремиер Боздаг,че Турция е осигурила втора родина на нашите изселници по Живково време?Ами за съдействието му за връщането на част от вакъвските имоти ? Това ли е обединителят на българската нация, който казва”Ако знаех турски, щях да чета новини на турски”? И за това, че на тази среща не бяха допуснати българските журналисти ? Това е принципен гаф на класическия протокол, а журналис-тите бяха поставени в неравностойно положение спрямо турските си колеги.

-          Редица фалове направи и самата Президентска администрация,на негов гръб,защото това е неговият кадрови подбор.Проекта с оригинално загла-вие”National Strategy Mangali” качен на сайта, за интеграцията на ромите се оказа голяма расистка изцепка за Президентството и бе свален веднага.

-          Как да приемем скандалното интервю с Тодор Карастоянов,главен редактор на т.нар.”вестник на Президента”,как той пере пари и как за 20 месеца е натрупал от труда на българомохамеданите 6 милиона.

-          Как да тълкуваме връзките на Росен Плевнелиев с военното контраразуз-наване и какви са всичките настъпили последствия от това?

-          Какво да кажем за имотите на Президента - 5 луксозни имота и над 12 милиона евро в банките.За връзките му с олигарха Иво Прокопиев и кръга”Капитал”,както и за участието му в схеми и офшорки свързани с енергетиката и недвижимите имоти.

-          Отношението на Плевнелиев към Русия и определянето й като “агресивна и националистическа”държава, премина всякакви граница на дипломацията и потъпква  традицията ни за дружба между България и Русия. Той определи Путин, като най-голямото зло за Източна Европа.А поредният дипломатически скандал бе при лекцията му в Дипломатическата академия във Виена, когато той обяви,че Русия може да окупира България, подобно на Крим.Пред същата тази Академия,Плевнелиев си е позволил да говори за окупацията на Крим,за опасност от Русия в България и за много други важни неща за положението в Украйна,упреквайки единствено Русия и Кремъл.Поведението на държавния глава по отношение на Русия е изклю-чително безотговорно и несериозно.Дори ЕС и САЩ не си позволяват подобен вид обвинения към Русия,като велика сила,като световен фактор определящ бъдещето на света.Действията му са акт, който ни вкарва в словесна война с Русия, среща одобрение от ЕС и САЩ, но не и от голяма част от българския народ, който е настроен русофилски.

-          И накрая, какво да кажем за срещата на НАТО в Уелс.Лично Плевнелиев, външния министър Митов и министъра на отбраната  Шаламанов заявиха подкрепата си с документа наречен ”Визия България в НАТО и в европей-ската отбрана 20-20”, пълното подчиняване на България и нейния нацио-нален интерес,въоръжени сили,средства, бюджет и въобще на целия и народ на НАТО, САЩ и ЕС.

-          Свидетели сме на привързаността му към Германия и покорността му към НАТО и САЩ.

      Време е Плевнелиев да осъзнае, че е Президент на България, а не е гово-рител и слуга на западната пропагандна машина и влияние.

      Крайно време е за импийчмънт и само здравите сили, разумният Българин може да разбере и стори това.

      Грешка след грешки, само смехории и после срам за всички нас !

      Това е Президентът, зависим и разделящ нацията, конфликтен и непредвидим в изказванията и действията си.

      Това не е моят Президент, това не е Президентът на нашият славен народ !

      Това е българският Прецедент в славната ни история !

 

/ Орлин Иванов /




Гласувай:
7


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: orlivanov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 127157
Постинги: 64
Коментари: 33
Гласове: 170
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930