Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2012 10:41 - Глисти , грип , гуша , гърло , гъбички на ноктите
Автор: bairakslavei Категория: Рецепти   
Прочетен: 12853 Коментари: 0 Гласове:
3



 Глисти

Глистите (остриците) са малки, тънки и бели червейчета, дълги око
ло сантиметър, приличащи на бял конец. Те живеят в правото черво, но изпълзяват върху кожата на ануса за да снесат яйцата си. Това те правят през нощта, с което може да се обясни защо тогава е сърбежът. Откриването на червейчетата става във фекалиите на децата.
Първа рецепта от народната медицина.
В чаша хладка вода нарязвате една глава лук или чесън и я покривате плътно. На сутринта изпивате настойката на малки глътки. За лечение и профилактика при всички видове глисти се препоръчва да се дъвче по една супена лъжица ориз, като след това бавно се гълта.
Втора рецепта 
Вземат се 3 супени лъжици обелено тиквено семе заедно със зелената им обвивка. Счукват се и се слагат в 250 г вряло прясно мляко. Сместа се изпива вечер на глътки преди лягане. Може да се използват и семена от пъпеш.
Трета рецепта
300 г сурови тиквени семки. Счукват се в хаванче. Прибавя се 50 - 60 мл вода като непрекъснато се разбъркват. Получената каша се подправя с мед. Цялата доза се изпива на гладно по 1 чаена лъжичка. След 3 часа се приема магнезиев прах 10 - 30 г с половин чаша топла вода. След 30 мин се прави клизма.
Четвърта рецепта 
а) С босилек: Един стрък босилек се запарва с 250 мл вода, ври 5 мин и се пие като чай. б) Със сварена ръж. Сварява се една паничка ръж, поръсва се със захар и се изяжда.
Грип

Първата рецепта  Кората на един жълт лимон се нарязва на парченца, така че да остане само месестата част. Вари се в 400 г. вода не повече от 4 мин. След това се покрива с капак или чиния за да се получи запарка и изстине. Подслажда се с мед (захар) и се пие на бавни глътки, като цитронада. Освен за грип тази рецепта е подходяща и при подуване на лимфните възли.
Втора рецепта 
При грип с кашлица се сваряват 4 супени лъжици риган в 400 мл вода в продължение на 5 мин. Прецежда се и се слага мед. Пие се горещ, по 1 супена лъжица 3 пъти на ден след ядене 3 - 4 дни подред. През нощта може да се яде само мед.
Трета рецепта 
Три скилидки чесън се счукват добре и към получената каша се добавя една лъжица мед, една лъжица вода и 1 захар. Взема се по една супена лъжица 3 пъти дневно преди ядене.
Четвърта рецепта от народната медицина.
Това е рецепта за предотвратяване на грип. Няколко шишарки (250 г) от елха се поставят в емайлиран съд и се заливат с 1 л вода. Варят се 10 до 15 мин. След изстиване в 1 л отвара разтваряте 1 кг мед като се добави и 10 г 30% прополис. Полученият спирт се размесва и се нагрява до 40 - 45°. Пие се топъл 3 пъти на ден по една чаена лъжичка.
Пета рецепта
 2 г прополис на прах. Слага се  на лист хартия и се вдишва в двете ноздри последователно.
Шеста рецепта
за лекуване 
на грип при домашни условия. 3 супени лъжици лайка се слагат в 1 л кипяща вода. Може да се добави и 1 чаена лъжица сода за хляб. Болният покрива главата си с кърпа, надвесва се над съда и вдишва парата с отворена уста в продължение на 10 - 15 минути. Инхалацията се прави 2 - 3 пъти дневно, като може да се вдишват изпаренията и на прясно настърган лук.
Седма рецепта 
Тази рецепта е за летен грип. Една шепа шипки, по 1 лист канела и джинджифил, 5 - 6 зърна карамфил, 1 лимон на резенчета, 2 ореха, счукани заедно с черупките, една шепа липов цвят и една шепа дървесен бъз. Смесва се и се вари около 10 мин в 1 л вода и се пие вместо чай няколко пъти дневно.
Гуша

Гушата е не само физическо увреждане, но засяга и психиката на човека, отразявайки се върху паметта и нервната му система. При това заболяване има учестено биене на сърцето, аритмия. Освен ускоряване на пулса се наблюдава и бързо намаляване на теглото, па- дане на косите, силно нервно напрежение и стомашно разстройство.
Първа рецепта 
а) Превързва се гушата с настъргана тиква, полята леко със зехтин. Процедурата се повтаря от 12 до 15 вечери. Профилактично всяка есен повтаря процедурата. б) Има още една рецепта за щитовидната жлеза: Два листа от орех (през пролетта), които са близо до централното стебло се сваряват в 250 мл вода, разделят се на 3 части и се изпиват 3 пъти дневно след ядене. Пие се 20 дни.
Втора рецепта
След появила се гуша хапчетата от водораслите кели са много ефикасни. С кели по най-безболезнен начин се намалява теглото.
Гъбички на ноктите

Гъбичките по ноктите са много сериозно и трудно лечимо заболяване. То се дължи на специален вид гъбички, които се хранят с керотина и разрушават ноктите, като предизвикват възпаление на кожата около тях. При гъбичните инфекции ноктите стават матови, с жълтеникав цвят, разцепват се и се ронят.
Първа рецепта 
 разтвор от вар и цимент. След като пръстите на краката  стоят в този разтвор, гъбичките изчезват и повече не  се появяват
Втора рецепта 
Прави се крем от прополис, като 4 г от него се разтваря в 100 мл 70° спирт. Няколко пъти дневно се маже увреденото място. Същият разтвор може да се използва при зъбобол като болният зъб се намаже с памуче.
Трета рецепта 
Рецептата е евтина и изчиства гъбичките. С 50% разтвор от формалин намазвате само ноктите, защото разтвора е много силен. 
Четвърта рецепта 
В леген се слага топла вода. Сипва се пакетче калиев перманганат и отварата от един пакет смрадлика. Потапят се краката до глезените. Киснат се 15 мин и след това се изплакват със сапун и се избърсват. След 4 - 5 процедури гъбичките изчезват.
Пета рецепта
Сварява се обикновено кафе и след като изстине потапяте пръстите на краката в него. След 10 процедури няма да имате проблеми с гъбичките.
Шеста рецепта 
В леген се събира урина, колкото да покрие болният пръст. След неколкократно потапяне за по 15 - 20 мин в урината и лечението завършва.
Седма рецепта от в-к „Доктор“.
Измиват се краката и докато са още мокри се натриват с аспирин, който от влагата се разтопява. Мажат се засегнатите части. Сърбежът моментално спира, а след няколко намазвания гъбичките изчезват напълно.

  Гърло

Лекуването на гърлото и устната кухина е полезно не само за тях, но и предпазва организма от главоболие, от заболяване на сърцето, на кръвта и на очите. Трябва да се знае, че всяка слюнна жлеза е свързана с вътрешен орган и лекувайки гърлото и устната кухина се прекратява възможността от разболяване на организма. Стрептококовата инфекция например води до развитието на ревматизъм. Затова гърлото трябва да се лекува.
Първа рецепта 
Взема се 1 лимон и се настъргва заедно с кората. На ситно се нарязват седем скилидки чесън и се смесват с лимона. Сместа се залива с 500 г преварена вода и се оставя да престои 10 дни. Настойката се пие по 1 супена лъжица сутрин преди ядене. 

Втора рецепта  Смесва се добре 1 супена лъжица мед с: а) 1 чаена лъжица сода за хляб. С тази смес се намазва гърлото; б) Един аспирин се поставя под езика, така че да се стопи постепенно. След стопяването не трябва да се пие течност поне 2 часа.
Трета рецепта от в-к „Доктор“.
а) В 250 г вряща вода се поставят 20 г липов цвят. Вари се 5 - 10 мин в съд покрит с капак. Към отварата се добавя 1 лъжичка сода за хляб. Със сместа се прави гаргара. б) Една супена лъжица сушени плодове от малина се запарват с 250 г вряща вода. Запарката се пие топла като чай. Може да се подслади с мед. г) Приготвя се запарка от 1 супена лъжица сушени листа от градински чай и 250 г вряща вода. След като поизстине течността се пие като чай.
Четвърта рецепта 
На върха на пръчица се навива памук. Преди лягане тампончето се потапя в разтвор от лимонов сок и 1 супена лъжица сода бикарбонат. Намазва се цялото гърло. След намазването не трябва да се яде и пие. Следващите вечери содата се замества с нишадър.
Пета рецепта 
 мазане и жабуркане с пропо- лис. Само за една седмица гъбичките са изчезнали.
Пета рецепта
за лечение на хро
ничен фарингит. В 10 лъжици топла преварена вода се разтваря 2 г мумио. Пие се на гладно 10 дни - само сутрин. През следващите 10 дни 2 г мумио се разтварят в 6 чаени лъжички мед и сместа се приема 3 - 4 часа след вечеря. За пълно излекуване са необходими 4 курса по 10 дни.
Шеста рецепта 
употреба на цитросепт (извлек от грейпфрут) 
Седма рецепта 
Десет цветчета от невен се счукват докато станат на каша. Добавя се 1 чаена лъжичка сода бикарбонат и две супени лъжици прясна свинска мас. С тази смес се маже езика и цялата устна кухина. След 10 мин се изплаква устата с топла вода. Лечението продължава 10 мин.
Детско гърло

Първа рецепта  Около 50 г смляно ленено семе се смесва с 300 г чист пчелен мед. Всяка сутрин се дава на детето по една чаена лъжица преди закуска. За две седмици гърлото се оправя.

Втора рецепта 
Смесват се в равни количества ситно нарязани билките: сладък корен, трицветна теменуга, царевична брада, метли от орех, исландски лишей, репей, коприва и хвощ. 3 супени лъжици от сместа се варят в 1 л вода 3 мин. Кисне 30 мин и се прецежда. Пие се по 50 г три пъти дневно преди ядене.
Третата рецепта
Тя предлага цитросепта като идеално средство за лечение и профилактика на инфекциозните заболявания. Прилага се във вид на капки за нос при хрема, като гаргара при болести на гърлото, и се пие за укрепване на организма. Екстрактът обаче е силно концентриран и трябва да се разрежда според указанието.
Четвърта рецепта
е пиенето на витамин С три пъти дневно по 2
таблетки, както и яденето на плодове и зеленчуци.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bairakslavei
Категория: Забавление
Прочетен: 528320
Постинги: 163
Коментари: 242
Гласове: 675
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031